Kanal D si-a luat-o azi. 250 de milioane lei vechi amenda de la CNA, pentru reclama virtuala pe terenul de fotbal  in timpul meciului Steaua Dinamo.

Daca ati vazut meciul, e imposibil sa nu fi remarcat la mijlocul terenului  reclamele imense la Pepsi, Cosmote si 7Plus. Ei bine, reclamele cu pricina au fost, de fapt, facaturi.

Respect pentru baietii de la Kanal D ca au capabilitati tehnice sa genereze imagini direct pe gazon in timpul unei transmisii live. Nu pot sa nu compar transmisiile lor cu tristetile de la TVR, unde nu se deranja numeni sa afiseze macar scorul pe ecran. Ce sa mai vorbim de proiectii pe gazon cu distanta pana la zid atunci cand se executa o lovitura libera sau linia de offside, generata la reluare.

In fine, de ce si-a luat amenda KanalD? Pai daca vrei sa-ti pui reclama pe teren, trebuie sa platesti clubului de fotbal, nu? Fals! De cand cu tehnologia asta, te duci la postul care transmite meciul, dai banu’ si-ti apare reclama unde vrei tu: pe teren, pe panourile laterale sau peste loja lu’ baiatu’ ala cu B si multe oi, caruia nu vreau sa-i rostesc numele, sa nu-i mai fac si eu reclama.

Da, dar pe principiul asta, cluburile de fotbal nu mai incaseaza nimic din publicitatea pe teren. Asa ca Legea Audiovizualului interzice publicitatea virtuala pe teren.

Sa nu fi stiut baietii lui Dogan acest aspect, ori si-au facut o socoteala rapida si au ajuns la concluzia ca incasarile din publicitate depasesc amenda?

Comments

4 Responses to “Kanal D, amendat pentru publicitate ilegala”

 1. Mihai on April 12th, 2007 20:37

  Pacat si ciudat in acelasi timp, mie unul mi-a placut ideea la nebunie, ca nu mai oprea meciul ca sa dea o reclama si pur si simplu aparea acolo pe teren, intr-un mod care nu deranja…eu unul as da amenda celor care opresc difuzarea meciului ca sa puna reclame, nu celor celor de la Kanal D, dar in fine…suntem in Romania si legile sunt asa cum sunt…

 2. FazeDure on April 13th, 2007 20:09

  Si mie mi-a placut ideea. E ciudat ca nu poti face ce vrei pe fluxul pe care tu-l emiti. La televiziunile de afara nu se mai supara nimeni dar la noi e mafie mare

 3. cristianionita on April 15th, 2007 10:49

  Unde-i lege nu-i tocmeala, parerea mea. Daca tii neaparat, schimbi legea sau gasesti o portita.

 4. Smarsoft on March 9th, 2009 11:22

  E o idee buna, urasc pauzele de reclame.

Leave a Reply