Nu-mi propusesem sa va povestesc ce fac prin America. Business, as usual.

Numai ca mica plimbare de 5 zile in State s-a transformat intr-o experienta extraterestra, motiv pentru care le multumesc baietilor de la American Express pentru incredibila nesimtire cu care inteleg sa-si trateze clientii. A, sa nu uit de mentiunea speciala pentru prostia angajatilor KLM care au reusit sa-mi trimita bagajul la Manchester. Cu patriotica mandrie trebuie sa va spun insa ca marele premiu al juriului il acord romanasilor nostri de la Otopeni, care au reusit sa intarzie cu 30 de minute cursa KLM spre Amsterdam.

20 mai

4.50 Plec de-acasa cu destinatia The Orlando World Center Marriott Resort. (Ce nume pompos au astia).Dau peste primul taximetrist care reuseste noaptea sa nu depaseasca viteza legala din Militari si pana la Otopeni. Inutil sa va spun ca eram in intarziere.

6.20 Stau la Business Class. Din pacate nu sunt doua scaune pe rand, ci trei.

6:50 Tot la Business Class stau, tot pe Otopeni. Avionul trebuia sa decoleze de la 6:20. Incep sa-mi fac griji ca nu mai prind conexiunea la Amsterdam. Intr-un sfarsit plecam, dupa ce comandantul ne explica despre niste probleme cu bagajele. Intre timp, un grup de 5 baieti se scarpinau in cap, undeva langa aripa avionului. Decolam cu intarziere de 30 de minute.

9:10 Steward-ul imi spune: “Sir, you are officialy missing the next flight”. Adauga totusi ca, daca ar fi in locul meu, ar fugi cat ar putea el de tare spre urmatorul avion, pentru ca s-ar putea sa-l prind la mustata.

9:35 (Amsterdam – ora locala 8:35) Fug sa prind avionul catre Manchester. Ajung la poarta de imbarcare cu 10 minute inainte sa decoleze. Le spun despre ce e vorba, dar oamenii imi explica faptul ca bagajul meu n-are cum sa ajunga in avion si ma trimit repede la Transfer Desk, ca ei nu ma pot primi fara bagaj. Fug la Transfer Desck, unde o angajata ma asculta cu atentie 2 minute, apoi ma trimite la colega de langa, se ridica si pleaca. Cred ca tocmai i se terminase tura la sfarsitul celor 2 minute. Colega imi explica politicoasa ca ei sunt obligati sa ma duca pana la Manchester. De la Manchester pana la Orlando nu mai e treaba KLM, daca pierd conexiunea, pentru ca intre Anglia si SUA zbor cu Virgin Atlantic Airways.

9:50 Cursa KLM Amsterdam – Manchester pleaca fara mine.

9:52 Sun in Romania sa anunt ca sunt blocat la Amsterdam. 

10:13 (Amsterdam - 9:13) Sun la numerele afisate pe formularul primit de la American Express, cei care mi-au facut rezervarile de zbor. 800 297-243: imi raspunde un  robot care imi spune impasibil ca numarul este valabil doar daca este apelat din SUA sau Canada. +1210 352-1100 urmatorul robot zice ca am sunat in afara orelor de lucru si ca trebuie sa apas tasta zero daca este o urgenta, apoi inchide. Dau redial, apas zero, dar robotul iar inchide. Fac operatia asta de vreo cinci ori apoi renunt si sun iar in Romania.

Continuarea, cand voi avea 10 minute libere sa va povestesc restul aventurii.

Comments

4 Responses to “Bucuresti – Orlando in 30 de ore”

 1. Aventuri pe aeroporturi » Alex Rădescu on May 22nd, 2007 04:04

  [...] seria “si eu am pierdut avioane”, relateaza de la distanta sefu’ Ionita. Numai cine nu a zburat nu are habar de [...]

 2. Dan S on May 23rd, 2007 13:49

  Data viitoare suna un prieten de la BA si planifica-ti calatoria cu oameni profesionisti care stiu ce inseamna conexiune long-haul. Mai bine stai 2 ore in plus in Londra decat sa treci prin experiente de acest gen.

  Pe de alta parte Amsterdam este un oras super. Tot raul e spre bine… nu?

 3. Mihai on May 25th, 2007 11:34

  Ne tii in tesiune d-nu director?au trecut 4 zile si nu ne-ai mai povestit nimik!continuarea cand vine?

 4. Iulian Enache on May 30th, 2007 11:44

  Moama, suna a ceva ce mi s-ar putea intampla doar mie :D

Leave a Reply