Seful ANAF, Daniel Chitoiu, se gandea foarte serios luna trecuta sa isi inlocuiasca inspectorii cu sisteme de monitorizare prin GPS si camere video.
Luna asta, ministrului educatiei i-a trasnit prin cap sa monteze sisteme de supraveghere video in scoli. Ce credeti ca vrea sa faca baietasul cu jucariile cele noi? Sa vada din fotoliul lui de ministru (sau de parinte) ce fac elevii in clasa.
Urmarea: Primaria sectorului 3 a anuntat azi ca opt scoli vor fi dotate cu sisteme de supraveghere video inaiante de inceperea anului scolar.

Declaratia domnului ministru al Educatiei, Cercetarii si Tineretului, Cristian Adomnitei:
“Vom amplasa, acolo unde este nevoie, camere de supraveghere, camere de inregistrat pe care eu sa le pot vizualiza si din biroul meu, nu neaparat ca ministru, dar eu mi-as dori sa ajungem la momentul in care un parinte sa poata accesa pe Internet sistemul de luat vederi din liceu, sa-si vada copilul in sala. Acolo ar trebui sa ajungem. Nu mi se pare nefiresc acest lucru sa se intample si acest lucru va duce la sporirera gradului de securitate in scoli”. Detalii aici, cu precizarea ca una dintre surse ar face o caruta de bani daca ar fi dotate toate scolile cu camere de supraveghere.

Sa zicem ca i-a scapat porumbelul si nu-si doreste cu adevarat sa vada din birou ce fac pustoaicele de 17 ani in recreatia mare. Dar treaba cu parintii care sa aiba acces la sistemul de supraveghere video al scolilor e mult mai grava.
Le faci parintilor user si parola si le dai acces la video streaming pe un site internet. Simplu nu? Asa, cam ca la videochat, nu?

Domnu ministru, pai pe enternetul asta misuna pedofilii mai ceva ca baietasii de cartier prin curtea scolii. Parolele se vand cu un dolar snopul, iar teroristii s-au mutat de mult in mediul virtual.

Ti-ar place sa sparga unu o parola si sa baloseasca “live” la copilasii de clasa a doua? Ti-ar place sa stie la ce ora vin la scoala si la ce ora pleaca? Sa vada in timp real care e luat de la scoala de parinti si care pleaca singur? E vorba de imagini din scoli, nu de Piata Sfatului din Sibiu.

E imposibil din punct de vedere tehnic sa securizezi o baza de date la care au acces zeci de mii de persoane din afara sistemului.

Nu stiu la ce filme SF de mana a paispea se uita baietii astia.

Comments

5 Responses to “Emigrati in Congo cat mai aveti timp! Politicienii au descoperit tehnologia”

 1. iselem on September 29th, 2007 12:25

  Esti martor la asasinarea limbii romane!

  http://www.youtube.com/watch?v=4Agv6OxyxFE

 2. cristianionita on October 2nd, 2007 14:42

  Da

 3. cristianionita on October 2nd, 2007 14:42

  Si?

 4. Stefan on November 1st, 2007 06:10

  Nu inteleg ce te framanta asa tare ca pune ministrul sisteme de supraveghere in scoli. Oricum, scolile au luat-o inaintea ministrului: foarte multe scoli au deja sisteme de supraveghere.

 5. Laocoon on April 19th, 2008 10:52

  Am intrat deja in lumea romanului 1984 al lui George Orwell!

Leave a Reply