Viata bate filmul. Nimic nou sub soare. Viata bate romanul. Aceeasi poveste. Dar cand autorul omoara personajul principal in viata reala, devine stire. Partea cu adevarat interesanta este ca autorul a avut tupeul sa scrie o carte inspirata de propria crima.

Si acum versiunea oficiala (via CNN): romancierul polonez Krystian Bala a fost condamnat saptamana asta la 25 de ani de inchisoare pentru ca a comandat uciderea amantului sotiei sale: Dariusz Janiszewski.

Crima s-a petrecut in 2000. Politia a facut cercetari timp de sase saptamani, apoi a clasat cazul.

In 2003, Bala publica romanul Amok, in care descrie uciderea unei persoane. Victima avea mainile legate la spate cu o funie care se continua intr-un lat infasurat in jurul gatului. Amantul nevesti-sii fusese gasit mort, cu trei ani in urma, cu mainile legate la spate cu o funie care se continua intr-un lat infasurat in jurul gatului.

In 2005, cineva atrage atentia politiei despre asemanarea macabra. Anchetatori redeschid cazul si descopera o legatura intre romancier si victima: o cartela pentru telefoanele publice, de la care a fost sunata victima in dimineata disparitiei. In aceeasi zi, de la aceeasi cartela telefonica au mai fost sunati parintii romancierului si sotia acestuia. In plus, celularul victimei a fost vandut pe un site de licitatii de o persoana care a folosit userul si parola lui Bala. Pe internet, romancierul folosea pseudonimul “Chris”. In romanul sau, ucigasul se numea “Chris”.

Cineva, acolo sus, vegheaza.

De dragul deontologiei, versiunea sustinatorilor romancierului (via Newswire).

Comments

Leave a Reply